enes4guner@gmail.com

TEKLİF AL
Çorlu Ucuz Akü | Çorlu, Çerkezköy, Velimeşe , Saray, Veliköy Ucuz Akü
Akü Ömrü Ne Kadardır?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Kasım 2023, Cuma
Akü Ömrü Ne Kadardır?
Akü ömrü, akünün ne kadar kullanıldığı ve akünün cinsine bağlı olarak değişebilmektedir. Günde 2 kez kullanılan bir aracın aküsü en az 4 yıl sorunsuz çalışacaktır. Genel olarak akülerin 5 ila 6 yıl arasında değiştirilmesi gerekecektir. Akünüzü aldığınızda rafta beklemiş olup olmadığı da ömrünü etkileyen bir diğer etkendir.
Akü Ömrü Ne Kadardır?

Akü ömrü, akünün ne kadar kullanıldığı ve akünün cinsine bağlı olarak değişebilmektedir. Günde 2 kez kullanılan bir aracın aküsü en az 4 yıl sorunsuz çalışacaktır. Genel olarak akülerin 5 ila 6 yıl arasında değiştirilmesi gerekecektir. Akünüzü aldığınızda rafta beklemiş olup olmadığı da ömrünü etkileyen bir diğer etkendir. Sıcak iklimlerde de akülerin ömrü kısalacaktır. Hava ne kadar soğuksa akünün ömrü o kadar uzun olacaktır. Aracınız çalışmıyorken enerji kaynağı olarak akünün kullanılması da ömrünü etkileyen bir diğer faktördür. Aracınız çalışmıyorken müzik sistemini, farlarını çalıştırmanız akü ömrünü kısaltacaktır. Farkların açık unutulması da akünün bitmesine ve ömrünün azalmasına yok açan sebeplerdendir.

Akü bitmesi durumunda, aracınızın elektrik sistemlerine akım gitmeyecek ve aracınızı çalıştırmanız mümkün olmayacaktır. Akünüzün bitmesi durumunda aracınızda akü simgesi yanar vaziyette kalacaktır. Akünüz çalışıyor durumdaysa, aracınızı çalıştırdığınızda akü simgesi yanar ve söner. Akünüz bitmiş durumda ise, yanan akü simgesi sönmeyecektir. 

Akünüz Bittiğinde Ne Yapmalısınız?

Akünüz bittiğinde aracınızın çalışabilmesi için elbette akünüzü değiştirmeniz gerekecektir. Firmamız akü değişim ve bakım hizmetleri ile 7/24 hizmet vermektedir. Günün her saatinde nerede olursanız olun bize ulaşarak servis talep edebilirsiniz. Gezici ekiplerimiz en kısa sürede yanınızda olacak ve akü değişim veya her türlü araç servis ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Akü Ömrünü Uzatmak için Akü Bakımı

Zaman içerisinde akü sistemi bakıma ihtiyaç duyacak hale gelir. Bakımı yapılmayan aküler hızlıca biten bataryalar ile çalışma süresi boyunca zaman kaybına yol açar ve çekilmez duruma gelir. Akü bakımı yaptırmak kaçınılmaz olur. Peki bu durumda ne yapmalı ve neler yapılabilir? Bakımı yapılmayan aküler uzun ömürlü olmayıp maliyet sorununa yol açar. Akü bakımı bu aşamada tüketiciler için önem arz eder. Çabuk biten bataryalar hem tüketici hem şirketler için ekstra maliyettir. Sıfır akü almak yerine düzenli akü bakımı yaptırarak bu yükü azaltabilirsiniz. Bakımı yapılan akülerin ise performans ömrü uzar. Firmamız bu doğrultuda gerekli ekip ve ekipmanlar ile müşteri memnuniyetini sağlamaktadır. Akü servislerimiz ve ekip arkadaşlarımız ile bu maliyet yükünüzü kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz ve ileriki dönemlerde oluşabilecek ekonomik maliyetlerin azaltılmasına katkıda bulunuyoruz. Bakım servislerimizle gerek endüstriyel gerekse de bireysel hayatınızda günlük, aylık, haftalık ve yıllık bakımlarla oluşabilecek mali zararları önlemeye çalışıyoruz.  

Akü bakımı sürecinde yıllık ve belirli aralıklarla bakım yapıyoruz. Bakımı yapılan akülerinizin ömrünü uzatarak maliyet yükünü hafifletiyoruz. Akülerin şarj dolum zamanını belirleyip elektrik tasarrufu sağlayıp iş gücü kaybını da azaltıyoruz. Yüksek performans elde etmek için sürekli olarak dolup boşalan akülerin sülfat kristallerinin aküleri yormasını engelliyoruz. Şarj çevrimi ile işlemin en iyi elektro kimyasal sülfat dönüşümünü sağlıyoruz. Saf su tüketimi azaltıp hücresel bozulmaların önüne geçiyoruz. Akü bakımı sürecimizde tüm teknik ekibimizle çevre duyarlılığı da yaratarak öncü kurum olmaya çalışıyoruz. Bu işlem yıl içerisinde ayıracağınız belirli ve düzenli zaman aralığında çözüme kavuşur. Unutmayalım kendimize, cebimize ve çevreye değer verdiğimiz sürece huzurlu bir yaşam sürdürürüz. Akü bakımı da bu aşamada destek alınacak bir hizmettir. Firmamız size hizmet vermekle bu haklı gurura ortak olmaktadır. 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın