enes4guner@gmail.com

TEKLİF AL
Çorlu Ucuz Akü | Çorlu, Çerkezköy, Velimeşe , Saray, Veliköy Ucuz Akü
Aracınıza Doğru Akü Seçi̇n
Buradasınız: Anasayfa / Blog
24 Mayıs 2022, Salı
Aracınıza Doğru Akü Seçin
Aracınıza akü alırken dikkat etmeniz gereken bir çok kural vardır. Hususi araç ve ticari araç aküleri bir birinden farklı satılmaktadır. Tercihinizi kullanımınıza göre yapmalısınız
Aracınıza Doğru Akü Seçin

Aracınıza akü alırken dikkat etmeniz gereken bir çok kural vardır. Hususi araç ve ticari araç aküleri bir birinden farklı satılmaktadır. Tercihinizi kullanımınıza göre yapmalısınız. Bunun dışında aracınızda extra enerji sarfiyatı sağlayan ek donanımlar kullanıyorsanız (ses sistemi, televizyon, sis lambalar vb.), profesyonel bir kişi veya kurumdan teknik destek almalısınız. Bu gibi ayrıcalıklı sebepler yoksa otomobil fabrika çıkışında öngörülen aküleri kullanmanız yeterli olacaktır. Fakat avrupada üretilen aküler ile yerli aküler arasında tahmin edeceğiniz gibi farklılıklar vardır. Bu sebepten genelde akü değişimlerinde orjinal amperinden daha yüksek amperler tercih edilmelidir. Zaten bir çok markada akü yuvaları daha yüksek amperlerin yerleştirilebileceği ebatlarda yapılmıştır. Daha yüksek amper kullanımı aracınıza bir zarar vememektedir. Araca göre akü seçimi uygulamamızda sizlere kullanabileceğiniz akü amperlerini belirmiş bulunmaktayız.

Akü montajı sırasında dikkat edilmesi en önemli husus akü montajı yapılacak olan araca taşınmasıdır. 180 amper bir akü ortalama 40 kg. dır. Elinizden düşüreceğiniz akünün size verebileceği zararların başında kırılması halinde dışarıya kontrolsüzce çıkacak asit size ciddi bir zarar verebilir. Bknz. (İlk yardım) Özellikle gözlerinize temas edecek asit körlüğe kadar gidebilecek kalıcı hasar bırakabilir. 40 kg. bir akünün ayağınıza düştüğü varsayarsak, ciddi kırıklarada sebep olacaktır. Yanlış bağlanan kutup başları hem akünüze hem otomobilinizin elelktrik sistemine zarar verecektir. Çok basit gibi görünen akü montajlarının aslında profesyonel bir kişi tarafından montajının yapılması gerektiğini asla unutmamalıyız. İstatistiklere göre yur genelinde akü montajı sırasında yaralanan ortalam 150 vakka bulunmaktadır.

Akü saf su kontrolu en az haftada bir kez kontrol edilmelidir. Kutup başlarının yerine tam oturduğu herhangi bir boşluk olmadığı da kontrol edilmeli ve kutup başları temizlenmelidir. Aracınızın şarj düzeyi kontrol edilmelidir. Fakat bu kontroller uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. (6 Ay) En önemli konulardan bir taneside akü takviyesidir.

 

Etiketler
çorlu
çorlu ucuz akü
çorluda ucuz akü
ucuz akü çorlu
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın